Online
1 Vizitator
Parteneri

 

Ideea de a atribui nume de Zei planetelor le-au avut prima data babilonieni apoi grecii. Aceștia din urmă, au asociat planetele cu Zeii prin compararea caracteristicilor zeităţilor din Olimp cu ce reușeau să vadă pe bolta cerească. Planeta care se misca cel mai repede, Mercur, i-a fost dat numele (Hermes mesagerul Zeilor), planeta cea mai luminoasă Venus este numită Afrodita, Zeița Frumuseții, Marte, Planeta Roșie, sângeroasă, a lau numele Zeului Războiului (Ares), Jupiter, și el foarte luminos, lent şi maiestuos, a fost comparat chiar cu Zeus, tatăl zeilor, şi în cele din urmă Saturn care parcurgea într-un timp foarte lung un tur al orbitei, a fost asociat cu Zeul Timpului (Cronos).

 

Mai târziu, romanii foloseau aceleaşi convenţii şi influenţa Imperiului Roman înaintea Bisericii Catolice care ulterior adoptă aceste denumiri în limba latină.

 

Uranus şi Neptun, necunoscute la greci şi romani, au fost descoperite mai târziu în timpurile moderne: Uranus în 1781şi Neptun în 1846. Au fost botezate în acest fel și de către Comunitatea Internaţională ca să continue tradiţia.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.4/10 (33 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 12 votes)
De ce Planetele au nume de Zei?, 8.4 out of 10 based on 33 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 × = two