Online
1 Vizitator
Parteneri

 

Răspunsul la această întrebarea, pentru un observator situat pe Pamant ar fi Soarele  evident Dar daca l-am exclude am descoperi că cea mai strălucitoare stea de pe cer este Sirius, din constelația Canis Major, vizibil din toate regiunile locuite de pe planeta noastră . Luminozitatea aparentă este dublă față cea de a doua stea strălucitoare de pe cer, Canopus, care poate fi vazuă numai de la latitudini sudice de 37 ° Paralela Nord.

 

Pe cerul nopţii, cu toate acestea, pot fi văzute stele mult mai strălucitoare decât Sirius şi Canopus. Pe langa Luna, planetele Venus, Jupiter şi Marte, în anumite perioade ale anului, sunt mult mai strălucitoare.

Dacă dorim în schimb să știm care este ceea mai strălucitoare stea cunoscută în absolut pentru a gasi un singur câştigător este mult mai complicat. Sunt stele precum Eta Carinae, LBV 1806-1820 şi steaua Pistol, care au o luminozitate de până la 5 milioane de ori mai mare decât cea a Soarelui şi care în câteva secunde pot produce aceeaşi cantitate de energie pe care planeta noastra ar produce-o într-un an.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (11 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Care este steaua cea mai luminoasă?, 8.3 out of 10 based on 11 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− four = 4