Online
2 Vizitatori
Parteneri

1. Bugatti Veyron (Dubai)


În Dubai găseşti, în cadrul Poliţiei, maşina care a devenit cunoscută în lumea întreagă drept cea mai rapidă din lume. Este vorba, bineînţeles, despre vestitul Bugatti Veyron, modelul care aduce pierderi de aproape cinci milioane de euro pentru fiecare unitate produsă.

2. Aston Martin One-77 (Dubai)


La un moment dat în istorie, stelele de pe cer s-au aliniat în aşa fel încât importante zăcăminte de petrol au apărut sub ţărâna pe care astăzi există emiratul arab numit Dubai. Şi cum omenirea a prins gustul maşinilor cu motoare cu ardere internă încă de la începutul secolului trecut, zăcămintele de petrol au însemnat un singur lucru: BANI. Mulţi bani.
Dar averea strânsă în urma vânzării de petrol în străinătate nu a fost cheltuită doar pe construirea unor clădiri impresionante, ci şi pe o flotă de maşini de Poliţie unică în lume.
Poliţia din Dubai e atât de şmecheră încât are în dotare un Aston Martin One-77. Adică unul dintre cele 77 produse vreodată. Incredibil, dar adevărat.

3. Spyker C8 (Olanda)


Chiar dacă nimeni nu prea mai ştie ce se întâmplă cu producătorul auto olandez Spyker (care la un moment dat a deţinut şi marca Saab), un lucru e clar: a reuşit să producă suficiente exemplare ale modelului C8 astfel încât unul dintre ele să ajungă şi în curtea Poliţiei. O maşină cu un interior extraordinar de frumos, care i-a asigurat ultimul loc al podiumului în cadrul acestui top.

4. Ferrari F430 (Olanda)


Se pare că olandezii au gusturi destul de bune când vine vorba despre maşini de poliţie, nu? După 911, forţele de ordine din Ţările de Jos au zis „bun venit” şi unui Ferrari F430, ca să adauge un plus de stil italian.

5. Porsche 911 (România, Germania şi Olanda, printre altele)


Autostrăzile din Germania sunt patrulate de BMW-uri modificate substanţial sub capotă (dar nemarcate cu însemnele Poliţiei), dar şi de Porsche-uri 911 dotate cu tot ce trebuie. Doar nu o să se facă de râs chiar naţiunea care îţi permite să mergi cu 200 km/h legal, nu?

6. Lamborghini Huracan (Italia)


Pentru că Lamborghini vine din Italia, era firesc ca Poliţia de aici să primească cel mai noi model al producătorului auto deţinut de grupul Volkswagen. Înainte de Huracan, italienii primit câteva exemplare ale modelului Gallardo, care acum nu se mai produce. Aşadar, dacă ajungi în Italia, ai grijă ca maşina ta să arate bine, fiindcă altfel o să te urmărească un Lamborghini Huracan, după care un ofiţer de poliţie extrem de stilat o să îţi spună că ai uitat să închizi capacul buşonului de la rezervor.

7. Lamborghini Aventador (Dubai)


Una dintre multele maşini extravagante ale flotei Poliţiei din Dubai este un Lamborghini Aventador. O maşină uluitoare, dar care păleşte în faţa celorlalţi membri pe patru roţi ai secţiei de Poliţie din Dubai.

8. Caparo T1 (Marea Britanie)


Nebunia asta vine din Marea Britanie şi este, în esenţă, un bipost de curse care poate fi înmatriculat oficial pentru circulaţia pe drumurile publice. Şi, ce să vezi, Poliţia britanică a considerat că are nevoie de un asemenea vehicul, aşa că l-a primit. Împreună cu al său V8 de 3,5 litri care produce 583 CP şi împinge maşina de la zero până la 100 km/h în doar 2,5 secunde. Minunat.

9. Lotus Evora S (România şi Italia)


În România, Poliţia a primit (din nou, gratuit) un Evora S în luna august a anului 2011. Totodată, în Italia, Carabinierii au fost omeniţi cu două astfel de modele.
Maşinuţa britanică are un motor V6 de 3,5 litri montat central care produce 350 CP. Sprintul de la zero până la 100 km/h durează 4,6 secunde, iar viteza maximă este de 286 km/h.

10: Jaguar XFR (România)

La mijlocul anului 2012, flota Poliţiei Române s-a mărit cu un minunat Jaguar XFR, oferit gratuit la acea vreme de către importatorul oficial Jaguar pentru o perioadă de şase luni. Un sedan britanic care ascunde sub capotă un V8 de 5,0 litri ce produce nu mai puţin de 510 CP. Very nice!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cele mai rapide și frumoase mașini de poliție din lume. România prezentă!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − = one