Online
2 Vizitatori
Parteneri

Peste zece tari din lume sunt considerate paradisuri fiscale, chiar daca vi se pare curios, gasim pe acesta lista tari precum Elvetia, Luxemburg, Vatican. Toate urmele operatiunilor financiare care se desfasoara in bancile din aceste tari dispar fara urma in decursul a catorva ore.

Asa zisele paradisuri fiscale sunt microteritorii sau state in care legislatia fiscala este foarte permisiva sau chiar inexistenta si unde impozitele fiscale sunt aproape reduse la 0. Mai mult in aceste tari (zise si off-shore) sunt in vigoare bariere (cateodata impenetrabile), pentru cererile de informatii solicitate de administratiile financiare straine.

Embrionul paradisurilor fiscale a inceput in secolul al XIX-lea in porturile si insulele din caraibe unde puteau sa gaseasca refugiu nave ale marilor imperii europene.

Sunt ultimii 30 de ani de liberalizare fiscala care a au incurajat absenta controlului asupra tranzactiilor de capital pe scara internationala, deasemenea a facut sa creasca vertiginos numarul paradisurilor fiscale. In acest moment sunt considerate paradisuri fiscale urmatoarele tari: Andorra, Anguilla, Antigua si Barbuda, Aruda, Bahamas Bahrein, Barbados, Belize, Insulele Virgine britanice, Guemesey, Insulele Cook, Dominica, Gibraltar. Grenada, Insula Man, Jersey, Liberia, Liechtenstein, Maldive, Insula Marshall, Monaco,  Montserrat, Nauru, Antilele olandeze, Niue, Panama, Saint Kitts e Nevis, Saìnte-Lucie, Saint Vincent si Grenadine, Samoa occidentala, Sevchelles, Tonga, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine americane, Vanuatu.

Traficul ilicit. Numai in paradisurile fiscale europene sunt inregistrate aproape 700 de mii de firme! Cu o cifra de afaceri de peste 1800 de miliarde de dolari! din care cel putin 40% provin din traficul ilicit, cum ar fi traficul de arme, droguri, terorism; 45% este frunctul unei planificari fiscale sau evaziune fiscala, 15% sunt bani politici (bani, pietre si metale pretioase care sunt detinute de diferiti dictatori din lume a 3-a, fonduri din provenite de la corporatii internationale masluite de guverne sau functionari corputi).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.4/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ce sunt paradisurile fiscale?, 8.4 out of 10 based on 5 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × = 7