Online
1 Vizitator
Parteneri

Într-o situaţie ideală, cu un cer foarte senin noaptea, fără surse de lumină în apropiere, fără Lună, se pot vedea până la 3000 de stele. În general, aceste condiţii le găsim doar la munte, la cote înalte, unde aerul este mult mai transparent, lipsit de poluare şi de pulbere în suspensie. În apropierea unui oraş mare,  din cauza poluării luminoase şi atmosferice, se pot distinge cu ochiul liber până la o sută de stele.

Trebuie amintit că toate stelele,  pe care le putem vedea,  fac parte din galaxia noastră, Calea Lactee. Singurele stele pe care le putem vedea din alte galaxii, cu ochiul liber de pe Pământ, sunt cele două stele Magellan şi galaxia Andromeda. Galaxia Andromeda este cel mai îndepărtat obiect vizibil cu ochiul liber de pe Pământ.

În mijlocul tuturor acestor stele pot fi văzute unele dintre planetele Sistemului Solar. Cele vizibile cu ochiul liber sunt Venus, Jupiter, Saturn, Marte, Mercur şi Uranus, ordinate în funcţie de luminozitate descrescatoare. Venus este steaua cea mai strălucitoare de pe cer după Soare şi Lună, dar, ca și Mercur, este vizibilă doar la răsărit şi apus, fiind situată între Pământ şi Soare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)
Câte stele putem sa vedem cu ochiul liber?, 9.4 out of 10 based on 9 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × four =