Online
3 Vizitatori, 1 Bot
Parteneri

Chiar daca Soarele va mai lumina inca circa 5 miliarde ani, o echipa de cercetatori din cadrul California Institute of Technology a incercat sa estimeze ce s-ar intampla daca acesta s-ar stinge pe neasteptate. Concluziile si scenariile rezultate sunt de-a dreptul apocaliptice.
In decurs de o saptamana, temperatura globala a Terrei ar scadea pana aproape de 5 grade Celsius. Intr-un an, temperatura ar ajunge la -20 grade Celsius. 
Ca prim rezultat al acestei situatii, apele de suprafata ale tuturor oceanelor ar ingheta, relateaza Pop Science.
Cu toate ca unele microorganisme care traiesc la adancimi medii, in sol, vor supravietui o perioada nedefinita de timp, marea majoritate a formelor de viata de pe Terra vor mai trai doar o scurta perioada post-solara.
Procesul de fotosinteza ar inceta instantaneu in urma disparitiei luminii solare. In consecinta, toate plantele ar muri in decurs de cateva saptamani. Odata distrus lantul trofic de pe intreaga planeta, oamenii si animalele ar mai trai circa 5-6 luni.
Submarinul, o optiune viabila
Presupunand ca ar avea rezerve mari de hrana si apa, oamenii ar putea supravietui temperaturilor scazute doar daca ar trai in adaposturi amplasate in cadrul submarinelor, deoarece apele de adancime medie ale oceanelor nu vor ingheta.
O optiune mai buna este, insa, amplasarea de adaposturi alimentate cu energie nucleara sau geotermala. Din acest punct de vedere, Islanda ar deveni cel mai bun loc de trai de pe Terra. Islanda deja foloseste energia geotermala pentru a incalzi nu mai putin de 87 % din locuintele cetatenilor sai.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (14 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Cat timp am putea supravietui fara soare?, 10.0 out of 10 based on 14 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× seven = 63