Online
1 Vizitator
Parteneri

Imagini pentru parcul romanescu

1) Parcul a inceput sa fie construit in anul 1901 din initiativa primarului din acel timp si a fost terminat in anul 1903. Proiectarea lui a fost realizata de arhitectul francez Edouard Redont. In anul 1900, planurile parcului au fost medaliate cu medalia de aur la Expozitia Universala de la Paris.

2) Suprafata totala este de aproximativ 94 de hectare.

3) Este al treilea parc natural, ca marime din Europa.

4) Datorita faptului ca a fost construit pe mosia familiei Bibescu, unii craioveni il stiu si sub denumirea de Parcul Bibescu.

5) Unul dintre obiectivele turistice din parc este Castelul Fermecat. Acesta a fost construit odata cu parcul, iar in prezent acesta gazuieste un restaurant si o terasa de vara. De fapt, nu era vorba de un castel ci de o structura care gazduia bazinele de apa ce ajutau la irigarea parcului.

6) Un alt obiectiv este gradina zoologica, una dintre cele mai vechi din tara. De-a lungul timpului, aici au putut fi admirate numeroase animale exotice precum tigrul, jaguarul, lama sau strutul african, etc.

7) Odata cu parcul, a fost inaugurat si hipodromul cu o suprafata de 20 de hectare care era, la inceputul secolului, cel mai mare din tara.

8) Un alt loc important din parc este Podul Suspendat. Acesta lega doua dealuri si traverseaza lacul din centrul parcului. Acesta din urma poate fi strabatut si cu barca pe care o puteti inchiria din apropierea lui.

9) Întinderea de apa din Parcul Romanescu este de peste 4 ha.

10) Parcul mai are străzi, drumuri, alei și poteci care însumează peste 50 km lungime!

Imagini pentru parcul romanescu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (17 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)
10 curiozități despre Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, 8.6 out of 10 based on 17 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + five =